Боян – креативният джентълмен

Боян – креативният джентълмен

Всяка година представяме новите стипендианти по проект “TechARTnology” – стипендиантска програма, разработена съвместно Luxoft, фондация Be Creative Foundation и Fusion Academy, която дава възможност на деца с потенциали и мотивация да се потопят в света на дигиталното изкуство.

Искаме да ви запознаем с тях отблизо, през нашите очи, защото освен таланта, който носят, всеки е специален и като човек. В програмата се работи не само за развитие на креативността и творчеството, но и за развитие на децата като личности. Ето го и първия ни стипендиант – Боян.

В неговите вени тече електричество

Той е обзет от идеята за технологиите, машините… Постоянно живее ту в този ствят, ту в един много различен – космически. Мечтите му са свързани със създаването на нови видове самолети и причудливи летящи обекти. Нестандартните му пейзажи от Града на бъдещето впечатляват дори самия него.

А кой е казал, че хората на изкуството не обичат точните науки? Интересните творби на Боян, един от новите стипендианти по съвместния ни проект с Luxoft, ни показват тясната връзка между изкуството и науката. Чрез неговия футуристичен поглед за природата и технологиите, тази година ще можем да се насладим на класическите и дигитални картини, които той рисува с много старание.

Не е старомодно да бъдеш джентълмен

Демонстрира уважение към своите съученички. Всички знаем, че доброто възпитание и обноски правят впечатление, но също така знаем, че всеки жест трябва да бъде абсолютно откровен, иначе рано или късно всичко става общо достояние. Ако не правим всяко нещо с цялото си сърце, хората около нас също няма да се чувстват щастливи.

В един от уроците Боян споделя, че „Би направил всичко, за да накара едно момиче да се усмихне, защото не можел да гледа сълзи в очите ѝ“. Тогава той пада на коленете на едно момиче и разказва поредната шега „с която е зареден“ и „ТЯ“ забрави за неволите си.
Всяка дама ще се радва да срещне такъв кавалер!

Противоположностите се привличат

Или противоположностите изграждат сложните личности. Ето така един творец, който се вълнува от типично момчешки неща като коли, мотори и самолети, би могъл да падне на колене на едно момиче само и само да я накара да се чувства добре. Със самочувствие той вярва в това, което прави.

Понякога е опърничав (непокорен), изтъкан от противоречия и различни емоции. Боян е много умно и будно дете, което има място сред децата на Fusion Academy, в които всички ние вярваме.

Интервю с Боян

Как си представяш бъдещето?

Летящи коли, които дори вече са създадени. Вече просто да си натиснеш едно копче на часовника и да излезе холограма и ти показва времето. Вместо учители да си стоим вкъщи и да напишем в гугъл учител инсталиране и от камера ще излезне холограма учител и той ще те учи за 8 часа.

Ако станеш инжeнер, какво е първото нещо, което би създал?

Машина на времето. Първият интерактивен HD телевизор и си го пускаш с едно копче, излиза холограма и си гледаш футбол, но да можеш да ритнеш топката с пръста си. Също бих създал бионични хора.

Как възприемаш природата?

Природата трябва да съществува все пак. Природата е красота. За мен това е място за живеене, където жив организъм може да просъществува.

Какви душевни качества искаш да придобиеш като станеш голям?

Искам да съм супергерой. Смелост.

Пожелаваме на Боян да бъде все така истински, вдъхновен и усмихнат към бъдещето!

No Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published.