Камен – стипендиантът с ясен план за бъдещето си

Камен – стипендиантът с ясен план за бъдещето си

Всяка година представяме новите стипендианти по проект “TechARTnology” – стипендиантска програма, разработена съвместно Luxoft, фондация Be Creative Foundation и Fusion Academy, която дава възможност на деца с потенциали и мотивация да се потопят в света на дигиталното изкуство.

Искаме да ви запознаем с тях отблизо, през нашите очи, защото освен таланта, който носят, всеки е специален и като човек. В програмата се работи не само за развитие на креативността и творчеството, но и за развитие на децата като личности. Представяме ви следващия стипендиант – Камен.

Сигурно ще кажете, че всички деца избрани по тази стипендиантска пробграма са избирани не с конкурс за талантливи деца, а с конкурс за любящи деца, но ние вярваме, че душата на човека проектира красота. Това е смисълът на изкуството – да дарява хората с щастие, да помага на света да оценява привилегията на самия живот по същество.

Камен обича толкова много природата, че, ако видите неговите рисунки и те бяха анонимни, щяхте да си помислите, че са рисувани от възрастен.

Той се вдъхновява от всички природни елементи – когато изобразява животни, те сякаш оживяват, а неговото удовлетворение те кара да останеш притихнал в задоволството да „се докоснеш“ до него и неговото творчество. Невероятно е децата да бъдат щастливи от тези на пръв поглед обичайни неща, въпреки че за жалост в съвременния свят хората мечтаят за материалното. А Камен, просто мечтае да си има две кучета.

Проифесионални планове

От скоро Камен се запозна с неподозирани до този момент професии от света на възрастните – сега той мечтае да стане ландшафтен архитект. Той обяснява, че решението му е провокирано от възможността да комбинира любовта си към природата и творческия си потенциал.

За финал ще споделим с вас една ясно оформена представа за бъдещето на едно 9 годишно дете:

„Когато порасна голям ще стана ландшафтен архитект, ще се оженя, ще имам едно дете и две кучета и ще живеем в мезонет проектиран от мен. Ще се храним здравословно, защото това ще ни осигури пълноценен живот!“

Интервю с Камен

Какво рисуваш най-много?

Животни, защото много ги обичам.

Какво е за теб изкуството?

Нещо хубаво. Магия. Начин на живот.

Какъв живот искаш да живееш?

Ще имам собствен бизнес може би в чужбина. Ще стана ландшафтен архитект, защото обичам природата и рисуването. Ще имам жена, дете и 2 кучета. Ще живеем в двуетажен мезонет, проектиран от мен. Ще се храня здравословно. Така ще си осигуря пълноценен живот.

Как се чувстваш в курса?

Много ми е хубаво. Всеки път идвам с голямо желание и искам да съм първи. Затова подранявам винаги.

Ками, ако всички имаха толкова ясен план за живота си, светът щеше да е по-хубав. Бъди все така упорит, вперил поглед напред с ясни цели!

No Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published.