Благотворителен арт уъркшоп

Благотворителен арт уъркшоп

На 26 ноември 2016 г. във Fusion Academy се проведе благотворителен арт уъркшоп в подкрепа на каузата на неправителствената организация PTPI The Dolphins Varna.

„Делфините“ са в топ 10 на най-активните чаптъри в света. Помагали са на различни институции и са се включвали в множество акции, които подобряват живота около нас. Тяхната най-голяма кампания е коледната. Те изработват повече от 4000 картички с лични средства, за да наберат сума за благотворителна кауза. Всяка година средствата отиват при различни нуждаещи се, като през 2016 г., със събраните средства, ще бъдат закупени жизненоважни уреди за деца и новородени в Дома за медико-социални грижи – Варна.

Затова решихме и ние, от фондация Be Creative, да помогнем в изработката на картичките. Освен знанията и уменията, които даваме на нашите стипендианти, искаме да им дадем и добър пример, да ги запознаем с такива каузи и хора и да ги възпитаваме в доброто.

За нас това беше един от най-красивите дни, прекарани във Fusion Academy. Събраха се деца, родители, баби и дядовци, цели семейства, за да подкрепят каузата. Започнахме в 10 ч. сутринта и първите картички бяха готови само след половин час. Събираха все повече хора, докато накрая цялата зала не се изпълни. Всеки усърдно твореше най-различни и красиви коледни картички с разнообразни материали. Във въздуха се усещаше любовта и добротата, с която всички бяха дошли, за да допринесат.

Всички бяха ентусиазирани, усмихнати и вдъхновени. “Много съм щастлива. Аз не мога да творя такива неща, но днес успях.” – искрена реплика от присъстващите, която доказва, че когато нещо се прави с любов, то винаги се получава.

Бяха направени над 150 картички, средствата от чиято продажба ще бъдат вложени в закупуване на жизненоважни уреди за деца и новородени в Дома за медико-социални грижи – Варна. Искаме да благодарим на всички, които успяха да се включат и си подарихме заедно една ползвотворна, емоционална и добра събота.

Снимки от събитието може да разгледате тук.

No Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published.