Добротата и талантът в лицето на Виктория

Добротата и талантът в лицето на Виктория

Мечтите на хората са всеобхватни. В света на нашето въображение всичко е възможно и чувстваме свободата да пожелаем най-ценните за нас неща. Интересното е, че хората мечтаят за материалното и все по-малко желаят неща извън това. Бихме могли да мечтаем за добродетели и за среда, в която има мир и хармония. Виктория, която е част от стипендиантската програма TechARTnology, мечтае за доброта. Доброта в чистия смисъл, в смисъла на глобална, всеотдайна, такава която премахва съществуването на агресията.

Вики мечтае да живее и да се развива в свят на добродетели. Тя често разказва за това, колко хубаво би било хората да бъдат толерантни, да не се обиждат, да не се нараняват, да ценят и дребните неща. Тя е изпълнена с любов и успява да предава своите усещания и постепенно увлича всички около себе си. Може да звучи клиширано, но светът се нуждае от хора като нея.

Мъдрост и уравновесеност

Тя е спокойна, чувствителна и често разсъждава върху житейски теми. Нейното фино светоусещане и осъзнаване важността на отговорностите, я прави  активен и пълноценен участник в дигиталния курс. Както разбирате от всички истории на децата от програмата, всички те, включително и Вики, винаги приемат извънкласните занимания с радост. Тя също, както и съучениците й, осъзнават, че за тях е много полезно непрестанно да се упражняват, а извънкласните занимания помагат на всеки да се развива много по-бързо.

Любимо животно – кон

Виктория променя изражението на лицето си всеки път, когато заговори за конете. Неописуемо е въздействието на големия блясък в очите й. Би могла да запали всеки по конната езда. Веднага можеш да познаеш, когато е имала близък контакт с любимото си животно. Подобни влечения, хобита и въобще занимания, които внасят разнообразие в ежедневието, както на децата, така и на възрастните, са вдъхновяващи. Това може да се изяви в заряда на нейните картини  – в повечето случаи тоновете на живописните картини при Вики са меки.

Интервю с няколко въпроса към Виктория

Как възприемаш отговорността?

Аз мисля, че тя е много важна, мисля, че трябва да се спазва от всеки човек, защото, ако никой не я спазва, ще има безпорядък – по улиците, вкъщи, навсякъде.

А спрямо курса – трябва да спазваме, защото ако не я спазваме (примерно ако ни дадеш домашно и ние, ако не го направим, значи, че нямаме отговорности и няма да те слушаме и няма да те уважаваме).

Какво мислиш за добротата?

Тя е много важно нещо и всеки трябва да има доброта в себе си, защото, ако не са добри, ще се бият по улицата, ще се обиждат и ще се държат зле с останалите.

Защо обичаш да рисуваш?

Защото е интересно, забавно и защото ми дава удоволствие и, когато съм тъжна и нарисувам нещо красиво, се разведрявам.

Кой е любимият ти спомен от курса?

Беше ми много интересно, когато рисувахме тези портрети с оцветяването на лицето.

No Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published.