Най-малкият стипендиант Габриела

Най-малкият стипендиант Габриела

Габриела е най-малкият стипендиант, който е само на 7 години, но доказа, че този курс е точно това място, от което имаше нужда тя. Всеки път изумяваше екипа на академията с резултатите, които постигаше, със своята смелост и решителност и беше упора на целия курс. Още от първия ден тя заяви, че иска да дава пример на другите деца със своята борбеност и каза, че може да се справи с всичко, защото предизвикателствата за нея са нещо забавно. На пръв поглед, по детски, тя говори за изкуството като нещо красиво, което прави хората щастливи, но за нея това е начин на живот.

Смелост и увереност

Позитивно настроена и приемаща и най-сложните задачи. По време на първите уроци тя знаеше, че темите, които ще изучава, са предназначени за деца с няколко години по-големи от нея. Споделя, че не изпитва притеснение от този факт и през целия си живот прави само това. Беше й предложено да бъде облекчена с размера на формата за рисуване и самите теми за изобразяване, но тя беше категорична и отказа. Така изкара целия курс.

Самостоятелност

Габи, нашият талисман, който на моменти не може да си отдъхне от постоянните прегръдки и ласки от останалите деца, определено не изгледжа по детски, когато стане въпрос за извънкласни занимания или каквито и да било картини. Дори и при първите си неуспехи в работата с таблет, тя не се отказа и мъдро продължи с упражненията. Почти никога не моли за помощ, въпреки че работата на отговорния педагог в академията е да се отзовава във всеки един момент. На въпроса „Габи защо никога не искаш помощ ?“ тя отговаря „Защото съм смела, мога да се справя сама и нямам нужда от помощ.“ Тя еднозначно и категорично показва своята воля за самостоятелност, смелост и решителност. Тя е само на 7 г. и още сега знае колко важно за развитието на една личност са тези качества.

Нейният личен пример показва на другите, че щом тя успява да се справи с всичко, то и другите могат.

Таланти

На кастинга за кандидатстване Габи показа своите художествени постижения в различни области. Определено има разностранни заложби, но нейният ентусиазъм и времето, което тя отделя за всевъзможни експерименти в областта на приложните и изящните изкуства, могат само да радват хората около нея. Всяка седмица носи свои живописни картини, хартиени фигурки, бижута, фигури от моделин и др. Тя майстори „красота“ постоянно. Габи твърди, че така се чувства щастлива и според нея изкуството прави хората щастливи, защото е красиво.

Няколко въпроса към Габриела

Габи, как се чувстваш като най-малкия участник в програмата?

Добре!

Как успяваш да се спряваш с всички тези задачи, които са предназначени за по-големи деца?

Добре! Не чувствам задачите като сложни.

Защо приемаш всяко нещо с лекота?

Защото обичам да правя разни неща. Интересно ми е. Не се затруднявам и знам, че мога да го направя.

Какво мислиш за предизвикателствата?

Те са хубави, защото така развиваш ума си.

Искам да допълня:

Много обичам рисуване и други неща, свързани с изкуството – ама много ги обичам. Изкуството е интересно.

Очаквайте скоро снимки на нейните творения.

One Comment

  1. ѝхс
    June 25, 2016 at 1:34 am Reply

    Браво Габи!
    Желаеме ти успех!
    Дерзай 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published.