Пътешественикът Ясна

Пътешественикът Ясна

Представете си един пътешественик, който жадува да преоткрива нови светове, душата му е изпълнена с любов към природата. Искаме да ви разкажем за Ясна, която е стипендиант по програма TechARTnology – съвместен проект на Luxoft, Fusion Academy и Be Creative Foundation, който дава възможност на деца с потенциали и мотивация да се потопят в света на дигиталното изкуство. В очите на Ясна се вижда блясък, когато говорим за природни теми, приключения и мечти. Тя разказва за красивите места, които посещава със семейството си. Понякога развива въображението си и инспирира от лично преживяните истории от приказните пейзажи, които е видяла.

Енергична

Тя пристига не ходейки – Ясна лети, когато знае, че и този път ще научи нещо ново. Обича предизвикателствата и приема всичко с позитивна нагласа. Нейната енергичност личи във всяко нещо, с което се захване. Рисува бързо и точно! Нейната експресивност има чаровносттa на истинските „живи творби“.

Живописец – невероятен усет за цветовете и тяхното съчетаване

Всяка картина е съвсем различна, което говори за нейната освободеност. Ясна не се страхува да експериментира, което й позволява именно това голямо разнообразие в крайните резултати. Хубаво е в ранна детска възраст децата смело да опитват колкото се може повече изразни средства в изобразителното изкуство. Това им помага да бъдат креативни, вдъхновени и да бъде задържан интересът им за дълго.

Ясна използва богата палитра от цветове и техните нюанси и всеки път са съчетани по различен начин. В зависимост от темата, тя прилага знания от общата си култура, преживяните „пътешествия“ с нейния баща и безспорния си живописен талант.

Качества от „Света на възрастните“

Когато рисува, за миг може да си помислиш, че срещу теб рисува един възрастен. Бързо успява да се концентрира, веднага разбира особеностите на задачата и веднага я изпълнява. Оптимизира времето си и предпочита да използва всяка минута, за да придобие нови знания. Когато почива, се весели по детски.

С лекота може да преминава от тема в тема, независимо от вида и спецификата на темата. Изпълнява всички извънкласни задачи в срок и никога не пропуска да се представи максимално добре. За нея няма пречки и се справя самостоятелно с трудностите.

Интервю с няколко въпроса към Ясна

Коя е любимата ти тема в курса?

Графиката.

Кое е най-интересното нещо, което сте правили в курса до този момент?

Корицата на портфолиото, защото е цветно и интересно.

С какво искаш да се занимаваш занапред?

С дизайн на платове.

Какво мислиш за вдъхновението?

Хората се вдъхновяват от красиви картини.

Искаш ли да добавиш нещо?

Искам да кажа, че ходя на курс по немски.

No Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published.