Представяме ви страхотния портретист Юлиян

Представяме ви страхотния портретист Юлиян

 

Хората, които познават художествените изкуства в дълбочина и тези, които не са забравили ученическите години, в които всеки от нас е рисувал всевъзможните изображения от детския свят, знаем, че едно от най-сложните неща за изобразяване е човекът. Било то портрет или цяла човешка фигура, това е голямо предизвикателтсво. Именно затова сме убедени, че бихте споделили и нашето учудване от заложбите на Юлиян, стипендиант по проект TechARTnology. Той рисува с лекота различни типажи, пресъздава образи, понякога подхожда и с известна доза чувство за хумор.

Портрети по въображение

Юлиян рисува портрети, плод на неговото въображение, които всеки път изглеждат по различен начин. Те сякаш говорят и показват различни състояния на духа. Той е само на 11 год. и знае, че повечето деца на неговата възраст се затрудняват именно в тази тема. За тези, които не са запознати – темата „Портрет“ е заложена в учебния материал в професионалните гимназии по изкуства в 9 клас и в началните курсове във висшите учебни заведения. В този смисъл Юлиян доказва, че няма възраст за таланта и потенциала у хората.

Рисуване с точност и прецизност

Когато Юли хване молива в ръка, той вече знае какво и как ще нарисува без да посяга нито веднъж към гумата. Неговата увереност и спокойствие му помагат да работи концентрирано. Това, съчетано с потенциала му, изграждат невероятен творец, който показва заложби в областта на илюстрацията, анимацията, шарж и карикатура и др.

Любимец на децата

Юли е магнетично дете, което привлича другите без никакви усилия. Неговото присъствие кара другите да се чувстват спокойно. Той е позитивен, уравновесен и изпълнителен. Бързо разбира задачите и е готов да помогне на приятелите си при нужда. За учителите е еталон за „добър ученик“ и знаем, че всеки педагог мечтае да работи с деца като него!

Интервю с няколко въпроса към Юли

Какво рисуваш най-много?

Обичам да рисувам портрети и пейзажи.

В какво смяташ, че най-много те бива?

Според мен съм добър в спортуването и в английския.

А в рисуването съм най-добър в портретите.

На какво се научи в курса?

На живопис, графика, как се рисува с таблет, с туш. Научих как се правят кратки филми на една програма. Учихме и други две програми за рисуване. Всичко ми харесва в тях.

Какво искаш да научиш в курса?

Ами да се науча да правя анимация, да се науча да рисувам портрети на таблет и други.

Искам да добавя:

Тук е много хубаво и може да се научат много неща!

No Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published.