Успешно завършване на стипендиантите от TechARTnology

Успешно завършване на стипендиантите от TechARTnology

Изминаха 4 месеца, изпълнени с креативност, мотивация, усилия и разбира се – забавления. На 30 юни 2016 г. завършиха стипендиантите по проект TechARTnology, където деца и родители се събраха на едно място, за да отпразнуват края на интензивния курс по Дигитално рисуване. Специално разработеният от Fusion Academy и фондация Be Creative курс, реализиран благодарение на Luxoft, дава възможност на деца със заложби от семейства с ниски доходи да развиват своите арт и технологични  умения.  С въвеждането в дигиталните инструменти за творческо изразяване TechARTnology полага основите за допълнителни занимания с дизайн,  анимация и програмиране.

TechARTnology дава креативния поглед към дигитализацията. Творбите, създавани от децата в курса, показват че в процеса на обучението те постепенно откриват приложната страна на технологиите, както и че могат да общуват и да споделят своя мироглед и емоции чрез различни графични техники.

Как протече събитието?

Екипът на Fusion Academy и Илияна Геошева от Luxoft, сложиха начало на вълнуващия момент с въвеждащи думи. Припомнихме си изминалите седмици, темите, по които децата работиха, какви трудности срещнаха, кои свои таланти откриха и как това ще им помогне за реализирането на мечтите им.

Всяко дете беше поканено пред публиката, за да разкаже за своето портфолио и да представи произведенията си. След това бяха раздадени сертификатите за успешно завършен курс по Дигитално рисуване.

Събитието беше придружено с много усмивки, снимки и вълнения. За лятото се разделяме с децата, за да могат заслужено да се насладят на своята ваканция. Пожелаваме им дни, пълни с игри и творчество.

Благодарим на LUXOFT за подкрепата, която дават за развитието на тези страхотни таланти.

No Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published.